Start Nieuw Talent Orkest Sittard 

Heb je ooit een blaas- of slaginstrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil je het graag leren? Wil je ontdekken wat jij met muziek hebt? Lijkt het je geweldig om samen muziek te maken? Dan is het Nieuw Talent Orkest iets voor jou! 

 

Harmonie St. Joseph Sittard start met het Nieuw Talent Orkest Sittard, een muziekproject voor volwassenen. Iedereen kan meedoen! Naast het ontdekken van je instrument en samen leren spelen is er zeker ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

De inspirerende begeleiding van het Nieuw Talent Orkest Sittard is in handen van Roy Deuss. Je krijgt van ons een instrument te leen en er zijn ervaren muzikanten om je te helpen. De eerste repetitie is op zondagochtend 12 maart 2023 van 10.30 uur tot 12.30 uur. De volgende 8 repetities zijn op zaterdagochtend. We repeteren in ons repetitielokaal, het Jochem Erenshoes (Kloosterplein 3, Sittard). De eigen bijdrage voor deelname aan het Nieuw Talent Orkest is €100,-.

Meer informatie en aanmelden
Neem contact op met Marian Versleijen via 06-14136085 of nieuwtalentorkestsittard@gmail.com. Aanmelden vóór 5 maart 2023.

Informatieochtend
Eind februari 2023 organiseren wij een informatieochtend over het Nieuw Talent Orkest. Datum en tijdstip worden binnenkort bekend gemaakt. Houd hiervoor onze website in de gaten of geef uw interesse door via nieuwtalentenorkestsittard@gmail.com. Wij houden u dan op de hoogte.


 

Harmonie Sint Joseph Sittard alias 'de Paek'

'Kweekvijver voor muzikaal talent', 'tweede familie', 'cultureel erfgoed'. Het zijn pogingen om in enkele woorden samen te vatten wat 'de Paek' betekent voor haar ruim 180 leden en vele fans en vrienden in en rond Sittard. Maar er is meer.

De vereniging van vandaag lijkt in de verste verte niet meer op het harmonieorkest van het oprichtingsjaar 1899. Onder leiding van onze dirigent Björn Bus spelen we zalen vol van Sittard tot Shanghai met klassiek, bigband, pop, filmmuziek, chansons, marsmuziek, carnavalssjlagers en natuurlijk traditionele blaasmuziek.

Eens in de 5 jaar nemen we in de 1e divisie deel aan een Bondsconcours. We hebben jeugdorkesten op drie niveaus en bovendien slagwerkgroep “/Slasj/” en een blokfluitgroep. 

 

Maar we spelen ook graag onze traditionele rol in deze mooie stad en gaan graag de straat op met optochten en processies. We blijven plezier aan muziek altijd boven al het andere stellen. Ze noemen ons nog steeds “de Paek”, naar de leden van het eerste uur; schoenmakers die de zoolranden van de schoenen “paekzjwart” maakten.

Wil je meer informatie over opleiding of lidmaatschap, neem dan contact met ons op of bel met Marian Versleijen op 046-4588192 of met onze secretaris Jo Schaekens op 046-4520647.


 

Concerten en activiteiten 2022

4 januari                 Nieuwjaarsreceptie 

20 Februari            Kinderoptocht & Buitenbar Kloosterplein

27 FEBRUARI            Grote Optocht & Buitenbar Kloosterplein

19 Maart                 Sint Joep Markt kloosterplein

3 april                      JAARVERGADERING

9 April                      Intern Solistenconcours

15 APRIL                    sleep-inn Kennedymars

27 APRIL                    KoningsdagConcert Markt

4 Mei                          Dodenherdenking

22 Mei                        Try-out concert 

26 MEI                        Concertreis Jeugdorkest

4 juni                         Theaterconcert Puur paek

19 Juni                       Sacramentsprocessie

16 JUlI                        jeugdkamp

19 Juli                        Kloosterplein MINI concert + Barbecue jaarafsluiting


ZOMERRECES


23 augustus         Eerste repetitie na zomer

28 AUGUSTUS         St. Rosa processie en optreden markt

11 September       Kiwanis Stertocht 

21 Oktober           Oktoberfeestparade

1 November         Wijnproeverij wijnactie

11 NOVEMBER       Opening carnavalsseizoen Kloosterplein

12 NOVEMBER       Intocht st. Nicolaas

19 NOVEMBER       Caeciliafeest

18 decEMBER        kerstensembles centrum sittard 

 

Jeugdorkesten

Voor leerlingen vanaf 7 jaar die willen starten met muziek maken, bieden we blokfluitles aan. Na een jaar blokfluitles kunnen de leerlingen dan doorstromen naar een instrument (dat ze in bruikleen krijgen van de vereniging). Om te komen tot de keuze van een instrument dat bij hen past, krijgen zij de mogelijkheid om tijdens een keuzemoment verschillende instrumenten te beluisteren en uit te proberen. Een proefles bestaat ook tot de mogelijkheden.

 

 • Na 1 jaar les kunnen de leerlingen aansluiten bij het beginnersorkest dat repeteert op vrijdag van 18.45 tot 19.15 uur, onder leiding van Roy Deuss.
 • Na het beginnersorkest is het jeugdorkest aan de beurt, zij repeteren op vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, ook onder leiding van Roy Deuss.
 • De slagwerkgroep /Slasj/ repeteert op zaterdag van 19.00 tot 20.30 uur onder leiding van Roland Jaegers.

  Voor meer informatie kunt u even bellen met Marian Versleijen op 046-458 81 92.

 

Muzikale leiding

Björn Bus

Björn Bus, geboren in 1980 te Brunssum, heeft zijn muzikale wortels liggen in het plaatselijke Harmonie Orkest Concordia Treebeek, waar hij aanvankelijk slagwerk speelde en vervolgens trombone. Onder de vleugels van Alex Schillings leerde hij het vak Directie, waarvoor hij in 2004 cum laude slaagde aan het Conservatorium van Groningen. In hetzelfde jaar, voltooide hij aan het Conservatorium van Maastricht zijn opleiding voor uitvoerend musicus trombone klassiek onder supervisie van Harrie Ries. Aansluitend volgde Björn aan de Hochschule für Musik te Aken een studie baroktrombone bij Wim Becu. Zijn Master; tweede fase Directie, behaalde hij in 2010 eveneens cum laude aan het Conservatorium van Maastricht onder de bezielende leiding van Jan Cober.

In zijn streven om zich professioneel verder te ontplooien nam hij deel aan vele masterclasses bij gerenommeerde docenten. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Door deelname aan prestigieuze dirigentenwedstrijden kreeg Björn internationale erkenning. Zo behaalde hij in 2005 de tweede prijs bij de dirigentenwedstrijd van de European Brass Band Association. Tijdens de finale van de Internationale Dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2009 wist hij met de Marinierskapel der Koninklijke Marine een derde plaats in de wacht te slepen, die werd bekroond met de bronzen dirigeerstok.

Momenteel is Björn als dirigent werkzaam bij Harmonie Sint Joseph Sittard, de Koninklijke Harmonie van Horst, Harmonie Sint Jozef Kaalheide, het Landesblasorchester Baden-Württemberg, het provinciaal jeugdorkest van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en het professionele Blazersensemble Helicon. Voorts treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij orkesten en ensembles in binnen- en buitenland, waaronder o.a. het Rundfunk Blasorchester Leipzig, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, de Banda Municipal in Barcelona en het Conservatorium Harmonieorkest Maastricht.

Hij is regelmatig te gast als leider van directiecursussen en is internationaal actief als jurylid bij concoursen voor symfonische blaasmuziek.

Website Björn Bus


Roy Deuss

Afkomstig uit een muzikale familie, speelde Roy lange tijd piano om uiteindelijk kennis te maken met zijn echte match: de trombone.
De veelzijdigheid van de trombone heeft geleid tot een brede interesse in allerlei muziekstijlen en orkestvormen en de combinatie met bastrombone zorgde voor nog meer mogelijkheden.

Als veelgevraagd gastmuzikant kwam Roy in aanraking met veel verschillende dirigenten en raakte gefascineerd in de rol van de dirigent.
Zo ontstond de wens om ooit zelf op de bok te gaan staan.
In 2018 komt die kans en wordt hij aangesteld als dirigent van jeugdharmonie Concordia in Obbicht.
Om zich verder te bekwamen in het vak doet hij een stap terug in zijn werk als IT'er en volgt hij lessen bij Alex Schillings.
Dit leidt in 2021 tot een toelating aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor een studie Hafabra-directie.

Op dit moment is Roy als dirigent naast de jeugdharmonie van St. Joseph nog steeds verbonden aan de jeugdharmonie in Obbicht en leidt hij kamerorkest Enigma, net over de grens in België. Als trombonist is hij verbonden aan de Koninklijke Harmonie van Thorn en gastmuzikant bij projecten en verenigingen.

Meer informatie vindt u op roydeuss.nl.

 Roland Jaegers

De slagwerkgroep “/Slasj/” staat onder leiding van Roland Jaegers.

Roland begon zijn muzikale loopbaan op 9 jarige leeftijd bij de Koninklijke Philharmonie in Bocholtz. Kort daarna ging hij naar de muziekschool van Kerkrade alwaar hij slagwerkles van Henk Mennens kreeg. Naast de harmonie speelde Roland ook slagwerk bij mandolinevereniging Sorriënto uit Simpelveld. Na enkele jaren in de hafa-sector te hebben meegedraaid stapte Roland over van slagwerkles op drumles waarbij hij naast les van Henk Mennens ook les kreeg van Ron Coolen. In deze tijd heeft hij zich meer ontwikkeld als drummer door in diverse bands en combo’s te spelen. Hiermee heeft hij verschillende optredens gedaan in binnen- en buitenland. Tevens heeft hij ook verschillende cd-opnames gemaakt.  

Aan de muziekschool van Kerkrade sloot hij in 2007 met succes de opleiding tot drumbandinstructeur af.  Daarna volgde Roland een opleiding tot Docerend Musicus aan de Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn alwaar hij praktijkles had van Jo Zinzen.

Roland is als uitvoerend musicus verbonden aan de Philharmonie Bocholtz en helpt hij tevens uit bij verschillende verenigingen en bands.

In 2006 heeft hij zijn eigen Drum- en Trommelschool in Bocholtz opgericht. Verder is hij als docent, slagwerk en drums, verbonden aan de muziekschool van Baesweiler (Duitsland). Ook verzorgt hij regelmatig workshops en is hij vervanger op de muziekscholen van Heerlen en Kerkrade. Daarnaast verzorgt hij voor verschillende verenigingen de slagwerkopleiding.

Als instructeur is Roland verbonden aan de volgende verenigingen: Drumband Harmonie Excelsior Nijswiller, Drumband Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade, Drumband Kon. Philharmonie Bocholtz, Drumband Kon. Erk. Fanfare St Cecilia Bocholtz, Slagwerkgroep Harmonie St. Joseph Sittard, Drumband Kon. Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals.

Zij-instromers

Hout- of koperblazers en slagwerkers die interesse hebben om bij ons te komen spelen zijn zeer welkom op een dinsdagavond tijdens de repetitie van het Groot Harmonieorkest tussen 19.30u en 22.00u om kennis te maken met orkest en dirigent.

Stuur a.u.b. vooraf even een berichtje via het contactformulier onderaan deze pagina of bel even op 046-4520647.

Ons repetitielokaal vindt u aan het Kloosterplein 3, Sittard (Parkeren Odaparking).

 

Harmonie Sint Joseph staat bij ons hoog in het vaandel.  Waar inzet, samenhorigheid en vriendschap de 'toon' aangeven. Harmonie Sint Joseph, een muziekvereniging waar iedereen trots op kan zijn en waar jong en oud welkom zijn.

Wij zouden het zéér op prijs stellen u te mogen begroeten als nieuw lid van de Stichting Vrienden Harmonie Sint Joseph. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Clerx, telefoon 06-55952746 of gebruik het contactformulier.

 

Het bestuur van de Stichting Vrienden Harmonie St. Joseph bestaat uit:

 • Wim Clerx (Voorzitter)
 • Leon Vleugels (Erevoorzitter)
 • Jos Moling (Secretaris)
 • Henk Reinders (Penningmeester)
 • Jan Beaujean (Erelid)
 • Hay Verbruggen
 • Jean Dols
 • Boek Laudy
 • Louis Vahsen
 • Ralf Vankan
 • Hugo Kamps
Contactformulier
Vul a.u.b. uw volledige naam in
U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld
U heeft geen bericht ingevuld

* = verplicht